Fietsen langs de kust van Malaga

Fietsen langs de kust van Malaga? – Ontdek deze fietstroute langs de zee!

Kun je fietsen langs de kust van Malaga? Jazeker! Je kunt ruim 15 kilometer fietsen in Oostelijke richting langs de kust van Malaga. Deze fietsroute loopt vrijwel helemaal langs de stranden van Malaga en is grotendeels autovrij. We vertellen je graag meer over deze mooie fietsroute in Málaga.

Deze route volgt grotendeels de (autovrije) boulevard, die je deelt met voetgangers en andere fietsers. Fietsen op de boulevard is toegestaan, maar je dient je aan te passen aan het wandelend publiek (let op je snelheid).

Route om te fietsen langs de kust van Malaga

De meest populaire route om op een stadsfiets te fietsen loopt vanaf Málaga centrum in oostelijke richting. Weet je eenmaal waar je moet beginnen, dan is het eigenlijk alleen een kwestie van de zee in zicht houden.

Beginpunt route langs de kust

De start van dit fietstraject ligt in de haven van Málaga. De haven is vanuit het centrum goed bereikbaar. Steek bij Plaza de la Marina de weg over en je staat direct op de havenpromenade. Te herkennen aan de witte architectonische overkapping. Vanaf hier fiets je langs het water en de winkelboulevard (Muelle Uno).

Aan het einde van de haven ter hoogte van  de vuurtoren begin de strandboulevard van stadsstrand La Malagueta. Vanaf hier blijf je vrijwel continue over de boulevard fietsen.

Fietsen langs de stranden van Malaga

Fietsen in Malaga langs de kust

Na Playa de La Malagueta gaat het strand over in Playa La Caleta. Onderweg op de boulevard passeer je verschillende chiringuitos (strandtenten) waar je kunt eten en drinken. Na een kilometer ligt er een paviljoen aan het strand. Dit is Baños del Carmen. Volg het fietspad dat langs dit paviljoen loopt. Ga aan het einde van het fietstpad een klein stukje over het voetpad. Sla vervolgens rechtsaf via de kleine aflopende weg in. Je staat nu aan het begin van de boulevard van de visserswijk Pedregalejo. Ter hoogte van restaurant Pez Tomillo (aanrader).

Op de fiets door Pedregalejo en El Palo

Ook in Pedregalejo blijf je de promenade volgen. Deze gezellige wijk aan het strand heeft volop terrasjes waar je wat kunt eten en drinken. In het weekend is het drukker op de boulevard. Je kunt er dan voor kiezen om paralel aan de zee door de straatjes achter de boulevard fietsen. Laat je hier verassen door een (kleur)rijke variatie aan oude vissershuisjes. Na de wandel- en fietsbrug gaat Pedregalejo vervolgens over in de wijk El Palo.

Vis eten in El Palo

In Pedregalejo komen steeds meer hippe zaakjes. Gezellig, maar beetje bij beetje verdwijnen hier de authentieke visrestaurants. De wijk El Palo is wat dat betreft nog wat authentieker. Hier zie je meer traditionele bootjes waarop verse vis gegrild wordt. Vooral de zogenaamde ‘espetos de sardinas’ (gegerilde sardines) kunnen we aanraden. Voor liefhebbers van vis is El Palo dé plek!

Fietsen langs de kust van Malaga

Wil je iets bijzonders? Neem dan plaats op het grote terras van El Tintero. Dit visrestaurant ligt aan het einde van de boulevard. Obers lopen hier rond met schalen vis. Ze roepen luidkeels wat ze kunnen aanbieden. Zit er iets voor je bij dan hoef je alleen je hand op te steken en komt de vis direct op tafel. Een bijzondere ambiance!

Verborgen strand Peñon del Cuervo

Direct na El Tintero (Playa El Dedo) stopt de boulevard. Neem hier de weg die omhoog loopt. Bovenaan zie je een autoweg en even verderop een jachthaven. Fiets verder achter de vangrail (smal pad) en vervolg langs de jachthaven. Na de jachthaven en het tankstation loopt de route door vlak langs zee. Dit pad komt langs het strand van Peñon del Cuervo. De naam verwijst naar de rots die je hier in zee ziet liggen. Achter het strand, iets hoger gelegen, ligt een barbecue plaats. Compleet met vaste barbecues en tafels.

De route vervolgt langs de cementfabriek. Schuin tegenover de cementfabriek ligt een kleine buurt (La Araña). Blijf hier rechtdoor fietsen langs de weg en de zee. Vanaf nu ben je buiten de stad Málaga en kom je op de boulevard van de plaats Cala del Moral. Zeker buiten het seizoen is hier weinig toerisme. In de zomer weten vooral Spanjaarden deze plek en het strand te vinden.

Fietsen langs de kust van Malaga

Rincon de la Victoria

Na Cala del Moral kom je door (fiets)tunnels waar in het verleden een trein passeerde. Via een een aantal trappen en paden kun je eventueel een kijkje nemen aan de buitenkant van de rots (niet geschikt om te fietsen). Bij Cala del Moral zie je dan een Maria beeld  in de rots (Virgen del Carmen, beschermheilige van de zee). Aan het einde van de laatste tunnel rechts, bij de plaats Rincon de la Victoria, zie je ook een Maria beeld.

Fietsen in Malaga langs de kust

Het strand van Rincon de la Victoria heeft een verhard gedeelte. Dit geschikt gemaakt om te fietsen, daarom mag je hier officieel niet op de boulevard fietsen. Rincon is een wat grotere plaats en heeft volop terrassen en chiringuitos aan de boulevard en op het strand.

Een prima plek voor een lunch of een drankje. En natuurlijk kun je hier ook volop genieten van het strand.

Eindpunt fietsroute Malaga – Rincon de la Victoria

De boulevard van Rincon de la Victoria kun je nog helemaal uitfietsen. Ook hier kom je nog gezellige strandtentjes tegen. Uiteindelijk kun je met een normale stadsfiets niet veel verder langs de kust. Daarmee is dit, na ruim 15 kilometer, het einde van deze route. Om terug te keren naar Málaga centrum keer je om en neem je dezelfde weg terug.

Praktische informatie over deze fietstocht

Hieronder geven we wat praktische informatie over het fietsen langs de kust van Malaga.

Hoe lang is deze route?

Heen en terug is de volledige route ruim 30 kilometer. Op zich kun je deze afstand snel fietsen, maar op een stadsfiets en in een ontspannen vakantie tempo kun je hier gerust 5 á 6 uur voor uit trekken. Wil je de volledige route fietsen, huur dan een fiets voor een hele dag.

Ga je niet verder dan Pedregalejo of El Palo, (6-7 km) dan kun je wellicht je fiets voor een halve dag huren. Uiteraard afhankelijk van hoeveel je onderweg wilt stoppen.

Is deze route langs de kust geschikt voor iedereen?

Jazeker. Natuurlijk weet je zelf hoe ver je kunt fietsen, maar de route is vrijwel vlak en autovrij. Misschien ten overvloede, maar let altijd even op wanneer het wat harder waait (wind mee of wind tegen ;). Fietsen langs de zee kan op warme dagen toch best aangenaam zijn. Je pikt al snel een zeebriesje op. Let daarom wel extra goed op de felheid van de zon, smeren/ petje!

Fiets huren in Malaga

Zin om te gaan fietsen in Malaga? Je huurt al een fiets vanaf €7,-

Kijk hier hoe je een fiets in Malaga kunt huren.

Fietsen met extra comfort? Huur een E-bike in Málaga.

 

Tip! Huur nu je fiets extra voordelig in combinatie met een fietstour

Fietsen Malaga fietstourMaak kennis met de stad Málaga maak in de ochtenduren een fietstour met Nederlandstalige gids. Na deze rondleiding huur je de fiets voor slechts €5,- door tot sluitingstijd. Je hebt dan na de tour voldoende tijd om bovenstaande route te fietsen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*